171211 – winterweer

Door het winterweer zijn er nog steeds vertragingen in alle provincies. Hou rekening met vertragingen van een halfuur of meer. Vooral aan bruggen en hellingen hebben de bussen het moeilijk.

We verwachten een moeilijke avondspits.

We blijven de situatie opvolgen. Morgen zijn we opnieuw afhankelijk van de weersomstandigheden en de toestand op de weg.

ANTWERPEN

Het blijft moeilijk in heel de provincie: door de grote verkeersdrukte en de sneeuwval rijden de bussen en trams overal met vertragingen die snel oplopen tot een half uur en meer.

Door problemen met de seinen in de premetro in Antwerpen blijven premetro Diamant en Plantijn vanavond dicht. De andere stations zijn opnieuw open. We garanderen vanavond wel een verbinding tussen Linkeroever en P+R Merksem en P+R Luchtbal. Er is ook bediening premetro Sport (Lotto Arena). We raden je wel aan om niet te focussen op de lijnnummers van de trams, aangezien de vele omleidingen ervoor gezorgd hebben dat de tramtoestellen nu ingezet worden waar dat kan in plaats van per se naar hun reguliere traject terug te keren.

LIMBURG

Ook in Limburg zijn er nog vertragingen mogelijk door het winterweer, maar de situatie is beter dan deze middag. In het Noorden van de provincie is de hinder wel nog groot: daar rijden de bussen met vertragingen die oplopen tot een half uur en meer. In de rest van de provincie houden reizigers best rekening met vertragingen van 10 minuten en meer.

OOST-VLAANDEREN

Ook deze namiddag en vanavond rijden alle bussen en trams in de volledige provincie met veel vertraging. In Vlaamse Ardennen blijft de toestand zeer moeilijk.  Ook deze namiddag zijn daar een aantal bussen binnen gebleven omdat de reisweg onberijdbaar is. De andere bussen in de regio blijven op de gewestwegen.

Vanaf 21.00 uur is er geen busverkeer meer in de provincie Oost-Vlaanderen. De trams blijven wel rijden.

VLAAMS-BRABANT

In het Oosten van de provincie normaliseert de situatie zich. In de regio Leuven, Tienen, Diest zijn er wel nog kleine vertragingen mogelijk. In het Westen van Vlaams-Brabant zijn de problemen wel nog groter. Hou in de regio Grimbergen, Asse, Aalst rekening met zware vertragingen van een half uur en meer.

WEST-VLAANDEREN

Ook in West-Vlaanderen zijn er vertragingen. De grootste vertragingen zijn er in de regio Brugge en Kortrijk, ook in de Westhoek gaat het moeizaam.  Sommige belbussen en enkele  stads- en streekbussen in Kortrijk konden niet uitrijden deze namiddag.  We zetten pendelbussen in tussen de Kusttramhaltes Oostende Station en De Haan Zwarte Kiezel, om problemen met de Kusttram op te vangen.

Vanaf 20.00 uur vanavond rijden er geen bussen meer in de provincie West-Vlaanderen. De Kusttram blijft wel rijden.

Ben je vandaag te laat of niet op school of op het werk geraakt hierdoor? Download dan het hinderattest.

Website van De Lijn