Dienstverlening verstoord op 24 mei door nationale vakbondsbetoging

De dienstverlening blijft door de nationale vakbondsbetoging de rest van de dag verstoord. Vooral in de steden is het bus- en tramverkeer sterk verstoord. Woensdag verloopt de dienstverlening opnieuw normaal.

ANTWERPEN – update 19.00 uur

Lijnwinkels

De Lijnwinkels aan de Groenplaats en in de Grote Hondstraat zijn de hele dag gesloten. De Lijnwinkel aan het centraal station is open volgens aangepaste openingstijden: 8.00 tot 16.00 uur.

Dienstregeling bussen en trams

De dienstverlening is zwaar verstoord in de hele provincie Antwerpen. In de stad Antwerpen zijn er nauwelijks bussen of trams. Ook van Antwerpen naar het noorden van de provincie (lijnenbundels 600 en 700) is er amper aanbod. In de regio’s Mechelen en Turnhout rijdt de helft van de bussen.

Er rijden 10 trams op lijnen 3 en 6 naar het Sportpaleis en de Lotto Arena, maar dit is minder dan voorziene aanbod. Ook de andere bus- en tramlijnen blijven vanavond zwaar verstoord.

LIMBURG – update 17.00 uur

Lijnwinkels

De Lijnwinkels in Genk en Hasselt zijn gesloten en ook de Mobiele Lijnwinkel zal vandaag niet in Bree staan.

Dienstregeling bussen

In Limburg is 56 procent van de bussen uitgereden. Alle stadsnetten zijn zwaar verstoord. De hinder is groter dan deze voormiddag. In Genk rijdt slechts een kwart van de G-lijnen, in Hasselt ongeveer een derde van de H-lijnen en in Tongeren rijden er zo goed als geen bussen meer op de T-lijnen. In Sint-Truiden is ongeveer 60 procent van de chauffeurs opgedaagd. Op volgende belbussen kan een groot aantal ritten niet gereserveerd worden: 702-703-704-706-707-710-717-718-719-726-729-734-736.

OOST-VLAANDEREN – update 17.00 uur

Lijnwinkels

De Lijnwinkels Gent Zuid, Gent Sint-Pieters en Sint-Niklaas sluiten uitzonderlijk om 14.00 uur. (7.00 – 14.00 uur). De mobiele Lijnwinkel zal niet uitrijden naar Zottegem.

Dienstregeling bussen en trams

De Gentse trams 1, 4 en 21 rijden om het halfuur, net als de stadsbussen 3, 5 en 9. In Gent rijden de stadsbussen 6, 17, 18, 38 en 39 niet. Na 19.30 uur rijden er geen stadsbussen meer. Het nachtnet zal wel rijden, er kunnen enkele ritten wegvallen.

Op de stadsnetten van Aalst en Sint-Niklaas is er grote hinder: de helft van de bussen is niet uitgereden. Ook op de streeklijnen elders in de provincie vallen ritten weg.

VLAAMS-BRABANT – update 16.30 uur

Lijnwinkels

De Lijnwinkel in Leuven zal uitzonderlijk open zijn van 9.00 tot 16.30 uur.

Omleidingen door betoging

De betoging vindt in Brussel plaats. Hierdoor moeten onze lijnen verschillende omleidingen in Brussel volgen.

Dienstregeling bussen

Momenteel worden in Vlaams-Brabant ongeveer 50% van de ritten uitgevoerd.
De hinder is het grootst in de regio’s Dilbeek en Pajottenland. Maar ook in regio’s Leuven, Overijse, Grimbergen en het Hageland is er aanzienlijke hinder.

WEST-VLAANDEREN – update 16.00 uur

Lijnwinkels

Volgende Lijnwinkels zijn gesloten:
–    Blankenberge Markt
–    Wenduine Centrum
–    De Haan aan Zee
–    Kortrijk
–    Blankenberge Station, sluit omstreeks 14u30
–    Oostende Brandaris, sluit omstreeks 13u00

Dienstregeling bussen en trams

In de kustprovincie rijdt globaal genomen 50 procent van de chauffeurs. Bij de Kusttram is dat een tram op twee. Het stadsnet Roeselare rijdt normaal, in de regio Kortrijk is 60 procent van de bussen uitgereden.

Er rijden geen avondlijnen in Oostende, in Brugge rijden avondlijnen 89-90-91-92 niet. De andere Brugse avondlijnen rijden wel.

Attest

Ben je door de actie vandaag niet of te laat op school of het werk? Download hieronder het hinderattest.

 

Website van De Lijn