Federale interprofessionele betoging 29/09/2016

De federale interprofessionele betoging verstoort de dienstverlening van De Lijn in heel Vlaanderen. Tot en met vanavond blijft dit de situatie. Morgen rijden de bussen en trams opnieuw volgens het boekje.

ANTWERPEN – laatste update

In de hele provincie Antwerpen is de dienstverlening zwaar verstoord. In de stad rijdt er minder dan 1 tram op 3 en amper 20% van de bussen.

In de rest van de provincie zijn ongeveer de helft van de chauffeurs uitgereden. Ook de stadsregio rond Mechelen ondervindt grote hinder: 1 op 2 bussen is uitgereden.

Belbuscentrale

De belbuscentrale is mogelijk moeilijk bereikbaar.

Lijnwinkels

De Lijnwinkels Groenplaats en Mortsel zijn gesloten. Je kan wel terecht in de Lijnwinkels aan het Centraal Station van Antwerpen, Antwerpen Grotehondstraat en in Mechelen, van 8.00 tot 16.00 uur.

Dienstregeling bussen en trams.

LIMBURG – laatste update

In Limburg is ongeveer 60% van de chauffeurs uitgereden. Er is hinder op vrijwel alle streeklijnen. De stadsnetten zijn eveneens zwaar verstoord : in Genk rijdt 70% van de stadslijnen niet, in Hasselt en Sint-Truiden rijdt nauwelijks de helft van de stadsbussen, in Tongeren rijdt 35% niet.

Tot slot ondervinden ook de belbussen hinder in Bilzen, Kortessem, Wellen, Tessenderlo, Leopoldsburg, Beringen, Riemst, Heers, St-Truiden, Gingelom, Tongeren, Diepenbeek en Zonhoven (Het gaat om de belbussen: 702 – 703 – 706 – 710 – 717 – 718 – 719 – 726 –729 – 734 – 736 – 741 – 753).

Lijnwinkels

De Lijnwinkel van Hasselt is gesloten. Je kan wel terecht in de Lijnwinkel van Genk, van 9.00 tot 16.00 uur.

Belbuscentrale

De belbuscentrale is open volgens de normale openingstijden.

Dienstregeling bussen

OOST-VLAANDEREN – laatste update

De hinder is het grootst op het stadsnet van Aalst.

Ook Gent ondervindt grote hinder. Daar rijden de lijnen 1, 3, 5 om het halfuur. Lijn 4 rijdt met een 45 minuten frequentie. De lijnen 6, 9, 17/18, 21/22 en 38/39 rijden niet. Na 19 uur zal er zo goed als geen enkele bus of tram meer rijden in Gent en omgeving. Het nachtnet (8 lijnen tot 1 uur) zal wel rijden, maar met lichte hinder. Ook de pendelbussen voor de match van KAA Gent rijden.

In de rest van de provincie (Vlaamse Ardennen, regio Dender en regio Waasland) is de hinder kleiner: ongeveer 80% van de chauffeurs is uitgereden.

Lijnwinkels

De Lijnwinkels Gent Zuid, Gent Sint-Pieters en Gent Korenmarkt zijn gesloten. Je kan wel terecht in de Lijnwinkels in Aalst en Sint-Niklaas tijdens de normale openingstijden of in de Mobiele Lijwinkel op de markt van Oudenaarde.

Belbuscentrale

In de voormiddag is de belbuscentrale open volgens de normale openingstijden. In de namiddag is de belbuscentrale gesloten.

Dienstregeling bussen en trams

VLAAMS-BRABANT – laatste update

In Vlaams-Brabant is vooral het busverkeer in het Pajottenland zwaar verstoord, met de meeste hinder op de as Ninove-Dilbeek-Brussel. Op die as rijden vrijwel geen bussen meer.

In de rest van de provincie is deze namiddag globaal genomen ongeveer de helft van de bussen uitgereden. De hinder is groter op de as Leuven – Tielt – Diest. In Aarschot rijden geen bussen. In de Druivenstreek is ongeveer twee derde van de chauffeurs uitgereden. De Vlaams-Brabantse schoolbussen die vanmorgen verzekerd waren, zullen ook straks rijden.

Lijnwinkels

De Lijnwinkel van Leuven zal de hele dag gesloten zijn, ook op de markt zal er geen Mobiele Lijnwinkel staan. Je kan wel terecht in de Lijnwinkel van Brussel, tijdens de normale openingsuren.

Belbuscentrale

De belbuscentrale is bereikbaar volgens de normale openingstijden.

Dienstregeling bussen

Omleiding : door de betoging volgen een aantal buslijnen een omleiding in Brussel .

WEST-VLAANDEREN – laatste update

In de regio Brugge rijdt ongeveer 40% van bussen. Aan de kust is deze namiddag een derde van de bussen uitgereden, bij de Kusttrams minder dan 1 tram op 5. In Kortrijk en omgeving zijn ongeveer de helft van de chauffeurs uitgereden. Het stadsnet van Roeselare rijdt zo goed als normaal. Tot slot rijdt ongeveer 80% van de belbussen.

Lijnwinkels

De Lijnwinkel aan de Brandariskaai zal gesloten zijn in de namiddag.

Dienstregeling bussen en trams

Ben je niet of te laat op school of het werk geraakt? Download hieronder het attest.

Website van De Lijn