171219 – Hinder mogelijk door nationale betoging 19 december

Op dinsdag 19 december betogen de drie vakbonden tegen de federale pensioenplannen. Deze actie heeft gevolgen voor de dienstregeling van onze bussen en trams. Bekijk hieronder het overzicht per regio.

Morgen rijden de bussen en trams weer volgens het boekje.

Antwerpen – laatste update

In de provincie Antwerpen is er hinder voor de stads- en streeklijnen. In de stad Antwerpen rijdt maar de helft van de bussen. Bij de trams is 7 op de 10 aan het rijden. In de regio Turnhout is ongeveer 2 op 3 chauffeurs deze morgen uitgereden. In het Noorden van Antwerpen en regio Mechelen rijdt ongeveer de helft.

Overzicht gereden ritten provincie Antwerpen 18u

Limburg – laatste update

Er is hinder op de streeklijnen in heel de provincie.

Ook op de stadsbussen van Genk, Sint-Truiden, Tongeren en Hasselt is er hinder.

De belbussen 700 , 710, 726, 734, 736 en 753 zijn verstoord.

De belbuscentrale en de Lijnwinkels zijn open.

Oost-Vlaanderen – laatste update

De dienstregeling in Gent stad is verstoord: lijnen 3 en 5 rijden om de 15 minuten. Lijnen 1 en 4 (richting UZ) rijden om de 20 minuten en de lijnen 4 (richting Ledeberg), 9 en 39 rijden om het halfuur. De lijnen 2, 6, 17, 18 en 38 rijden niet. De ritten van lijn 8 tot 20u worden niet gereden. Daarna rijdt lijn 8 wel.

In Gent rijden de normale lijnen tot 20.00 à 21.00 uur. Daarna rijden er wel nachtbussen, maar hou er rekening mee dat de dienstregeling verstoord is.

Ook de stadsnetten van Aalst en Sint-Niklaas ondervinden hinder. In Aalst rijdt 40% van de bussen en in Sint-Niklaas 25%.

In de regio Dender en Vlaamse Ardennen rijdt 90% van de bussen. In het Waasland is dat 90%, uitgezonderd de lijnenbundel 90 en lijn 31: op deze lijnen rijdt slechts één bus op vier. In de regio Gent rijdt ongeveer de helft van de ritten.

De Lijnwinkel van Aalst is gesloten.

Vlaams-Brabant – laatste update

Ook in Vlaams-Brabant is er hinder. Reis je in het Pajottenland of de Zuidrand, hou er dan rekening mee dat minder dan de helft van de bussen rijdt. Ook het stadsnet van Leuven is zwaar verstoord. In de rest van de provincie rijdt ongeveer 6 op de 10 bussen, met nog iets meer bussen op o.a. de assen Brussel-Haacht, Leuven-Tienen en Leuven-Mechelen. De belbussen rijden, behalve belbus 707.

Reis je in Brussel, dan hou je er ook best rekening mee dat een aantal bussen moeten omrijden door de betoging, en dat een aantal trajecten worden ingekort. Bekijk het overzicht van de omleidingen.

De Lijnwinkel van Brussel sluit vandaag om 16.00 uur.

West-Vlaanderen – laatste update

Hou in alle regio’s rekening met aanzienlijke hinder.

De stadsnetten van Brugge, Oostende en Kortrijk zijn het zwaarst verstoord. Het stadsnet van Roeselare rijdt volgens het boekje.

Vanavond rijden de avondlijnen in Brugge, maar niet alle ritten worden uitgevoerd. In Oostende rijden enkel de avondlijnen naar Oudenburg en Gistel.

Op de streeklijnen rijden ongeveer 75% van de bussen.

Vanavond rijden er vrijwel geen Kusttrams meer.

De Lijnwinkel van Kortrijk sluit vandaag om 13.30 uur.

Attest

Ben je door de verstoringen vandaag niet of te laat op school of het werk geraakt? Download hieronder het attest.

Website van De Lijn